Fırında Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 paket köfte harcı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4 tane orta uzunluk patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda köfte harcını güzelce yoğuralım.
- Buz dolabına atıp 30 dk dinlendirelim.
- Dinlenen köfteden küçük modüller kopararak yuvarlayalım.
- Patates ve domatesleri ,biberleri küp küp doğrayalım .
- Bütün materyalleri kızartıp fırın tepsisine alalım.
- Salça, su ve kekiği güzelce karıştıralım ,yemeğimizin üzerine dökelim.
- Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz yemeğimizi fırına verelim.
- 200 derece fırında 30 dk üzeri kapalı pişirelim.
- 10 dk üzeri açık pişirelim .
- Dilerseniz bir adette havuç koyabilirsiniz, biz sevmediğimiz için tercih etmedim.